Image
banner
Defend the Defenders

Elk jaar op 10 december vieren we de mensenrechten en zij die zich dagelijks inzetten in alle uithoeken van de wereld om die te verdedigen, maar al te vaak met gevaar voor eigen leven. Wereldwijd is er op elk continent sprake van criminalisering van verdedigers van het recht op land en milieu.

Op 8 december 2023 wil de Defend the Defenders coalitie in het bijzonder de oorlogsmisdaden veroordelen die worden gepleegd als onderdeel van de Israëlische operatie in Gaza.

De kwestie van toegang tot land en grondgebied is een van de hoofdoorzaken van het conflict, en de onderdrukking van de Palestijnse strijd tegen de illegale bezetting van Palestijns land wordt al lange tijd van alle kanten aan de kaak gesteld. In 2021 classificeerde Israël officieel 6 Palestijnse organisaties als terroristische organisaties, waaronder Bisan, een onderzoeksinstelling, en de Union of Agricultural Work Committees (UAWC). We nodigen alle organisaties uit om onze open brief te ondertekenen, die zal worden overhandigd aan de minister van Buitenlandse Zaken. 

De open brief vind je hier terug. 

Op het programma:

  • 18:00: Voorstelling, Hallepoort
  • 18:30: Fakkeltocht
  • 19:00: Toespraken, afsluitende drink met Colombiaanse hapjes, Palestijnse mezze, getuigenissen en muziek, zaal DK, Denemarkenstraat 70/B, 1060 Sint-Gillis
Organisatie
Defend the Defenders Belgium & Intal Globalize Solidarity
Datum
-
Adres

Hallepoort
Zuidlaan 150
1000 Brussel
België

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.