Image
banner kask
Filmvertoning: The Dupes (1972)

The Dupes schetst het lot van drie Palestijnse vluchtelingen van verschillende generaties die een veilige doortocht zoeken van Irak naar Koeweit in de jaren 50. In Koeweit hopen ze op werk en geld om naar hun familie thuis te sturen. Verborgen in de stalen tank van een vrachtwagen proberen ze het ‘Beloofde Land’ te bereiken. Elk van hen belichaamt een andere dimensie van de Palestijnse ervaring en gelooft dat hij een nieuw leven voor zichzelf kan opbouwen.

De Egyptische regisseur Tewfik Saleh maakte met deze verfilming van de novelle Men in the Sun uit 1962 (van de vermoorde Palestijnse schrijver Ghassan Kanafani) een van de eerste Arabische films over de Palestijnse kwestie. The Dupes is een ondraaglijk spannend en bij uitstek modern politiek filmwerk, een grimmige, prachtig gefotografeerde zwart-witfilm en een verbazingwekkende mijlpaal in de Arabische cinema.

Tickets: €6 (standaard) / €4 (reductie). Reserveren kan hier.

TEWFIK SALEH, SYRIË, 107', ARABISCH GESPROKEN, ENGELS ONDERTITELD I.S.M. CLASSICS RESTORED

Gerestaureerd door het World Cinema Project van The Film Foundation en Cineteca di Bologna in samenwerking met de National Film Organization en de familie van Tewfik Saleh. Gefinancierd door de Hobson/Lucas Family Foundation.

De opbrengsten van de film gaan rechtstreeks naar Medical Aid for Palestinians.

Organisatie
KASKcinema
Datum
-
Adres

KASKcinema
Godshuizenlaan 4
9000 Gent
België

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.