Image
banner
Gaza: dubbele boekvoorstelling

Zonet verschenen “Gaza, een koloniale geschiedenis” en “Nu nooit meer”. Hiermee willen vredesactivisten Ludo De Brabander en Anja Meulenbelt de verstikkende propaganda over Palestina van antwoord bieden. Op dinsdag 23 april gaat Arthemis Snijders, doctoraatsonderzoeker en activist, met hen in gesprek.

"Wat is zionisme? Hoe is Hamas ontstaan? Wat is de Nakba? Ludo De Brabander en Soetkin Van Muylem nemen je in sneltreinvaart mee door het abc van de Palestijnse tragedie. Veel actueler kan een boek niet zijn." - Focus Knack

‘Meulenbelt paart grote belezenheid over de geschiedenis van Israël en Palestina aan jarenlange ervaring ter plaatse; de lezer profiteert van haar gedegen analyse waarop vaak en lang zal worden teruggegrepen.’ - Jaap Hamburger, voorzitter van Een Ander Joods Geluid

Waarom is dit een koloniale en geen religieuze kwestie? Hoe en wanneer begon ze? Welke rol speelden de Britten? Wat is zionisme? Hoe ontstond het Palestijns verzet? Wat is de Nakba? Hoe werd Israël na 1948 opgebouwd? Wat is Hamas en waarom is het aan de macht in Gaza en niet op de Westelijke Jordaanoever? Waarom is Israël de staat van alle Joden ter wereld en niet van de Palestijnen? Welke rol spelen de Verenigde Staten in het Midden-Oosten? Het abc van de Palestijnse tragedie. Met de duizenden doden in Gaza en de systematische uithongering, onderwerping en vernietiging van Gaza laait ook de strijd over oorzaak en gevolg van het geweld in Palestina weer op.

Praktisch:

  • dinsdag 23 april om 19.30 uur
  • gratis, inschrijven via mail naar groenewaterman@groenewaterman.be wordt gewaardeerd
     
Organisatie
De Groene Waterman, Vrede vzw and EPO Uitgeverij
Datum
-
Adres

Wolstraat 7
2000 Antwerpen
België

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.