Image
banner
Gentse Mars voor Gaza

De humanitaire situatie in Gaza is onbeschrijflijk. Daarom roept de Gentse coalitie voor Palestina op om ook in het kerstweekend blijvend op straat te komen voor een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren.

Enkele schrijnende cijfers:

  • 44% van de huishoudens heeft ernstige honger.
  • 500 gewonden werden al geëvacueerd naar Egypte, ofwel 1% van alle gewonden. Minstens 8000 vereisen spoedeisende interventies.
  • 1,9 miljoen mensen (85% van de bevolking) is op de vlucht. 1,3 miljoen van hen zijn in UNRWA faciliteiten die 4 x over hun capaciteit zijn. Mensen moeten uren aanschuiven om naar toilet te gaan.
  • Sinds 11 oktober is er geen elektriciteit meer.
  • De helft van de huizen is vernield of beschadigd en het regent veel.
  • 11 van de 36 ziekenhuizen zijn nog functioneel en ze draaien op 200% van de capaciteit.

De WHO rapporteert uitbraken van besmettelijke ziekten terwijl er nauwelijks mogelijkheid is om te behandelen. 

Eigenlijk zeggen alle hulpverleners en -organisaties - ook die met decennia aan ervaring - dat deze situatie nog nooit gezien is. In geen enkel conflict.

Dit moet stoppen!

We vragen vanuit Gent aan onze regering, die op 1 januari het Voorzitterschap van de EU opneemt, om werk te maken van daden. Het mag niet bij woordelijke veroordelingen blijven. Sanctioneer Israël tot het stopt met het begaan van oorlogsmisdaden, totdat er een permanent staakt-het-vuren wordt ingesteld.

We spreken af op zaterdag 23 december om 14u aan de Oude Beestenmarkt in Gent en marcheren naar het Sint-Pietersplein.

Georganiseerd door de Gentse Coalitie voor Palestina: Vrede vzw, Intal, Palestina Solidariteit, Gents Kunstenoverleg, Labo vzw, EPAJ vzw, Beitna, Gent Zonder Grenzen, Hart boven Hard Gent, MENARG UGent, Hart voor Vluchtelingen, Masereelfonds, Gents Aktieplatform Palestina, Gent Samen Solidair, Solidarity Network UGent, Comac, Victoria Deluxe, Pax Christi, Jongsocialisten, Karibu Wereldkoor, Vredesoverleg Gent

Organisatie
Gentse Coalitie voor Palestina
Datum
-
Adres

Sint-Pietersplein
9000 Gent
België

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.