Image
banner palestina
Mars voor academische boycot: UGent, breek de banden met Israël

De UGent heeft in januari een statement uitgebracht waaruit blijkt dat zij in de toekomst niet meer gaan samenwerken met een aantal Israëlische universiteiten en instellingen die de bezetting ondersteunen. Dit is een overwinning, maar de UGent weigert om de lijst met die universiteiten en instellingen vrij te geven. We vinden dat de UGent dit publiek zou moet maken, omdat wij als studenten en personeel recht hebben om te weten met welke instellingen de UGent al dan niet samenwerkt.

Studenten en personeel van de UGent organiseren samen met het middenveld een betoging voor een academische boycot op 12 maart met de volgende 2 eisen...

  • 1: Wees transparant en publiceer de lijst van Israëlische universiteiten en instellingen waar in de toekomst niet mee samengewerkt zal worden.
  • 2: Neem je verantwoordelijkheid als universiteit en neem juridische stappen om Israël uit de huidige samenwerkingsverbanden te duwen.

Praktisch:

  • 12u30 - verzamelen aan de Blandijn
  • 13u - vertrek van de betoging
  • 14u - slotmoment aan het rectoraat
     
Organisatie
Comac Gent & Ghent Coalition for Palestine
Datum
-
Adres

Blandijn
9000 Gent
België

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.