Image
banner
Prisoners' Day-mars
Actie

Op zaterdag 20 april verzamelen we in het historisch centrum van Gent voor een nieuwe solidariteitsmars voor Palestina!

Deze mars staat in het teken van Prisoners’ Day, gewijd aan de centrale rol van gevangenen in de Palestijnse zaak en de steun voor hun rechten. Het aantal gevangenen in Israëlische bezettingsgevangenissen heeft de 9.500 overschreden, inclusief 80 vrouwen en meer dan 200 kinderen. Bovendien heeft het Israëlisch leger sinds 7 oktober 2023, 8.270 Palestijnen ontvoerd op de Westelijke Jordaanoever, onder hen ongeveer 275 vrouwen en 520 kinderen. Vanwege de aanhoudende genocide en de weigering van Israël om enige informatie vrij te geven, ontbreekt het aan gegevens over het aantal ontvoerden uit de Gazastrook, hoewel hun aantal naar schatting in de duizenden ligt.

Deze aanhoudende ontvoeringscampagnes uitgevoerd door het Israëlisch bezettingsleger gaan gepaard met toenemende misdaden en mensenrechtenschendingen, waaronder ernstige afranselingen, foltering, bedreigingen tegen gevangenen en hun families, grootschalige sabotage en vernietiging van huizen en eigendommen van burgers.

Recentelijk is de Palestijnse schrijver en activist Walid Daqqa, die leed aan kanker, overleden door medische verwaarlozing, na 38 jaar gevangenschap, ondanks dat hij zijn gevangenisstraf had voltooid in februari van vorig jaar. Daqqa stierf als gevolg van het "langzame dood"-beleid gericht tegen zieke gevangenen door de Israëlische gevangenisadministratie. Hij was een van de meest prominente en langdurige Palestijnse gevangenen in Israëlische hechtenis en was een belangrijke figuur voor het Palestijnse verzet.

Om deze praktijken aan te klagen en de vrijlating van de Palestijnse politieke gevangenen te eisen, komen we op straat. 

Waar: Gent, onder de Stadshal (Poeljemarkt)
Wanneer: Zaterdag 20 april - Verzamelen om 14u - Start mars om 14u30

Verspreid de boodschap!

Georganiseerd door de Gentse Coalitie voor Palestina.

Organisatie
Gentse Coalitie voor Palestina
Datum
-
Adres

Stadshal
Poeljemarkt
9000 Gent
België

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.