Image
VA2
VREDESACADEMIE - Palestijnen en de Israƫlische kolonisatie (Ludo De Brabander)
Vorming

Een drieluik over de emancipatorische strijd van volkeren voor hun rechten. In deze tweede reeks van de Vredesacademie geven we geschiedenis en context bij de bevrijdingsstrijd van Palestijnen, Koerden en Sahrawi.

21 maart | Palestijnen en de Israƫlische kolonisatie

šŸ“£ Ludo De Brabander, woordvoerder Vrede vzw

De Palestijnen strijden al vele decennia voor hun rechten. De stichting van Israƫl in 1948 leidde tot het ontstaan van het Palestijnse vluchtelingenprobleem dat tot vandaag doorleeft. In 1967 bezette Israƫl de overige Palestijnse gebieden. Sindsdien voert Israƫl in de Westelijke Jordaanoever een intensieve kolonisatiepolitiek en wordt de Gazastrook aan een blokkade onderworpen. Mensenrechtenorganisaties stellen dat er sprake is van een apartheidspolitiek en zware inbreuken op het internationaal (humanitair) recht.

We brengen de geschiedenis en achtergrond van dit bezettingsconflict in kaart. We onderzoeken waarom de Palestijnse strijd zo moeilijk verloopt en bekijken hoe internationale actoren de weg naar een duurzame vrede belemmeren.

Voorgaande lessen
Volgende lessen
Praktische info
Organisatie
Vrede vzw
Datum
-
Adres

De Expeditie
De Studio (zaal)
Dok Noord 4F
9000 Gent
Belgiƫ

Talen
Nederlands
Taaliconen
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed. Meer info.
Toegankelijkheid
De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Campagne

BDS

De Boycot, Desinvestering & Sancties-beweging (BDS) wil een einde brengen aan de internationale steun voor de IsraĆ«lische onderdrukking van de Palestijnen. Vrede vzw ondersteunt de BDS-beweging in BelgiĆ«.