Image
banner
VREDESACADEMIE - Solidair met de Palestijnen

De recente gebeurtenissen in de Gazastrook beroeren heel wat mensen. Overal ter wereld uiten ze hun solidariteit met de Palestijnen en roepen ze op tot een rechtvaardige oplossing voor deze aanhoudende crisis. Het is onze morele plicht om ons te verenigen in solidariteit met het Palestijnse volk en te streven naar vrede in de regio, te beginnen met een onmiddellijk staakt-het-vuren.

Het Palestijnse volk strijdt al decennialang voor de vervulling van zijn basisrechten, vrijheid en rechtvaardigheid. In deze tweede sessie wordt dieper ingegaan op de verschillende manieren waarop jij je solidariteit met de Palestijnen zichtbaar kan maken. 

We hebben Jules Bakker uitgenodigd om ons wegwijs te maken in de BDS-beweging (Boycot, Desinvesteringen en Sancties) en in het bijzonder de academische banden tussen Belgische universiteiten en Israëlische universiteiten die de bezetting van Palestina ondersteunen. Amani el Haddad van het Gents Kunstenoverleg zal ons haar visie geven over de rol van de kunstensector en meer vertellen over geplande initiatieven en ideeën voor acties. Ze zullen vervolgens graag in gesprek gaan met de deelnemers over hoe iedereen zou kunnen bijdragen.

Jules Bakker is politicoloog en doctoraatstudent aan de Universiteit Gent. Hij doet onderzoek op het gebied van internationale interventies voor vredesopbouw en ontwikkeling, met een specifieke interesse in de agenda voor gendergelijkheid en vrouwenemancipatie. Hij is actief betrokken bij het nieuwe solidariteitsnetwerk van UGent en de bevrijdingsbeweging voor Palestina.

Amani el Haddad is coördinator diversiteit & inclusie van het Gents Kunstenoverleg en is binnen het traject #Gent2030 als één van de 30 toekomstdenkers geselecteerd.

Iedereen is van harte welkom.

  • Wanneer? Dinsdag 21 november 2023
  • Hoe laat? Deuren: 19u30/Start: 20u
  • Waar? De Expeditie, Dok Noord 4F • 9000 Gent

Deelname is gratis, maar gelieve in te schrijven via bastien@vrede.be

Organisatie
Vrede vzw
Datum
-
Adres

De Expeditie
Dok Noord 4F
bus 203
9000 Gent
België

Talen
Nederlands
Toegankelijkheid
De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.