Image
banner
Wereldvredesacademie: Het conflict in Gaza

Steeds meer studenten en docenten reageren verbijsterd op de snelheid waarmee de wereld afglijdt richting toenemende bewapening, extreem oorlogsgeweld en zelfs genocide. Investeren in defensie lijkt het enige antwoord. Maar is dat zo? En hoe kunnen we investeren in vrede?

Daarom geeft de Artveldehogeschool graag het woord aan experten die bij een actueel conflict of een polariserend thema achtergronden kunnen schetsen. Zodat wij beter geïnformeerd onze mening kunnen vormen.

We starten nog dit academiejaar met twee middaglezingen. Docenten en studenten kunnen hun lunch meebrengen en luisteren en reageren terwijl ze eten.

Kolonialisme – imperialisme – revolutie 
De Haïtiaanse revolutie inspireerde bevrijdingsbewegingen wereldwijd om slavernij en andere wreedheden van het kolonialisme te counteren. Vanuit dit vergeten verhaal geeft Koen Bogaert (UGent) duiding over hoe de wereld geworden is zoals we die vandaag kennen.
Dinsdagmiddag 16 april 2024, 12u30-13u20
Campus Sint-Anna, lokaal C006, toegang gratis

Het conflict in Gaza 
Waarom is dit conflict een koloniale en geen religieuze kwestie? Wat is zionisme en hoe ontstond het Palestijns verzet. In zijn pas verschenen boek duidt Ludo De Brabander het ABC van de Palestijnse tragedie. Hoe is het zo ver kunnen komen en wat zijn mogelijke uitwegen?
Dinsdagmiddag 30 april 2024, 12u30-13u20
Campus Sint-Anna, lokaal C006, toegang gratis

Datum
-
Adres

Campus Sint-Anna, lokaal C006
Sint-Annaplein 31
9000 Gent
België

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.