Image
peace camp
Actiekamp tegen kernwapens in Büchel
Actieverslag
1 minuut

Ter gelegenheid van de 4de verjaardag van het VN-verbodsverdrag brachten we een bezoek aan het actiekamp tegen kernwapens in Büchel, vlak aan de hoofdingang van de militaire basis waar er (net zoals in Kleine-Brogel) kernbommen van de VS zijn opgesteld.

Activisten van over heel Europa komen er samen om elkaar te ontmoeten, inspireren en samen actie te voeren voor een kernwapenvrije wereld. De week werd gevuld met workshops over onder meer geweldloos verzet, de zin en onzin van nucleaire afschrikking en de link tussen kernwapens en kernenergie. Deze informatieve sessies werden beurtelings afgewisseld met muziek, dans, theater en actie.

Ook een aantal Duitse soldaten brachten een bezoekje aan het kamp. Ze werden warm ontvangen met koffie en cake en werden uitgenodigd om in dialoog te treden over de NAVO als nucleaire alliantie en het VN-kernwapenverbod.

Meer informatie over het actiekamp vind je op de website van ICAN Büchel. Deze foto's scheppen alvast de sfeer:


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Campagne

Nog steeds worden mens en planeet bedreigd door kernwapens. Ook in het Belgische Kleine Brogel liggen VS kernwapens die binnenkort vernieuwd worden. Hoog tijd om duidelijk te maken dat deze massavernietigingswapens hier (en elders) niet gewenst zijn.

Basisinfo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.