Image
Lopen voor Vrede
Foto: Käthe Kollwitz Vredesloop
Lopen voor Vrede
Actieverslag
2 minuten

Enkele sportievelingen liepen zaterdag j.l. mee met de Käthe Kollwitz Vredesloop te Ieper en hopen zo veel geld in te zamelen voor Vrede vzw.

Dat geld is hard nodig! De nieuwste regering trekt ten aanval tegen het middenveld en haalt weer een grove kaasschaaf boven. Wij blijven onze strijd echter verder zetten met beperkte middelen. Zo draait onze campagne tegen de aanschaf van nieuwe gevechtsvliegtuigen op volle toeren. Er staan weer initiatieven tegen kernwapens in de steigers en we zullen blijven ijveren om de pensioensleeftijd van de NAVO niet te verhogen, 65 jaar NAVO is genoeg!

We blijven ons uiteraard inzetten voor steun- en solidariteitsacties met Palestina, Syrië, … en zullen voortdurend inspanningen leveren om veel (gratis) duiding te brengen bij conflicten die tot andere inzichten en beleid moeten leiden.

Dit kan alleen maar met jullie steun, van onze vrijwilligers, sympathisanten,… . Laat ons niet in de steek. Sociale acties kosten geld! Steun onze strijd tegen oorlog en onrecht, voor vrede, solidariteit en rechtvaardigheid… voor de mensenrechten. Dus steun ons. Elke euro is welkom.

Storten kan via IBAN BE26 5230 8032 1129 op naam van Vrede vzw, Dok Noord 4 E bus 3, 9000 Gent met vermelding vredesloop. DANK!

Een (steun)abonnement op het tijdschrift is natuurlijk ook een optie en een win-win! Dit kan door het gepaste bedrag (40 euro steun + 25 euro abonnementskost) over te schrijven op bovenstaand rekeningnummer, met expliciete vermelding ‘Steun en abonnement van (naam)’.

Betreft de fiscale aftrekbaarheid van giften die ons bereiken in 2014: De aanvraag is ingediend bij het Ministerie van Financiën, maar ontvingen nog geen uitspraak. Zodra die ons bereikt communiceren we de uitspraak via onze kanalen. In 2013 werd onze aanvraag tot fiscale aftrekbaarheid goedgekeurd. Wij hopen samen met u dat ook dit jaar het Ministerie ons een goedkeuring geeft.

Waarom lopen we op de Käthe Kollwitz vredesloop? Zodat ook wij steunen waar nodig is. Het jaarthema en de projectsteun van de Vredesloop 2014 gaat immers naar de organisatie “Defence for Children International Palestine section (DCI-P)”. DCI-P is een erkende Palestijnse ngo actief in de bezette Palestijnse gebieden (Gazastrook, Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem). Ze streven naar een Palestijnse gemeenschap die veiligheid biedt aan alle kinderen. Via vijf verschillende programma’s tracht DCI-P de rechten van het kind te beschermen en te promoten volgend de principes van de VN-conventie voor de Rechten van het Kind.

Enkele specifieke voorbeelden van de acties die onder deze programma’s vallen, zijn:

-    Juridische vertegenwoordiging
-    Het verlenen van rechtsbijstand aan kind gevangenen en hun familie
-    Controle van gevangenissen en militaire rechtbanken
-    ‘ken je rechten-campagne’ gericht aan Palestijnse kinderen in risicovolle gebieden.

 

WP 20141018 15 39 54 Pro
 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.