Image
ACTIEOPROEP! Mail onze regering: België steun kernwapenverbod!
Foto: Frode Ersfjord
ACTIEOPROEP! Mail onze regering: België steun kernwapenverbod!
2 minuten

In 2017 zullen in New York onder VN-auspiciën onderhandelingen starten over een kernwapenverbod. België zal wellicht niet deelnemen aan de onderhandelingen. Stuur een mail naar onze regering: België moet de onderhandelingen steunen en haar streven voor een kernwapenvrije wereld eindelijk hard maken!

Er werd een mailcampagne opgestart door de Belgische Coalitie tegen Kernwapens.

We vragen aan onze regeringsleiders om hun verantwoordelijkheid te nemen. Het kan toch niet dat wereldwijd een meerderheid van de landen een kernwapenverbod wil, en dat een kleine groep landen de onderhandelingen gaan boycotten? 

Stuur onderstaand bericht naar onze regeringsleiders. We maakten het u gemakkelijk, hier kan u deze mail versturen. 

 

Geachte Eerste Minister Michel,

Geachte vicepremiers,

In 2017 wordt onderhandeld over de creatie van een nieuw juridisch instrument dat kernwapens verbiedt. De onderhandelingen starten op 27 maart 2017 in New York.

Waarom moet België een kernwapenverbod steunen?

      • Er bestaat hiervoor een groot draagvlak in de samenleving zowel in België als wereldwijd. Een overgrote meerderheid van 123 VN-lidstaten steunt dit onderhandelingsproces
      • België voert op die manier haar eigen regeerakkoord uit: “ijveren voor internationale initiatieven met het oog op een verbod op wapensystemen met een willekeurig bereik en/of een buitensporig effect op burgers”
      • België heeft als lid van het Non-Proliferatieverdrag (NPT, artikel 6) de plicht om te goeder trouw te onderhandelen over totale kernontwapening.
      • Kernwapens zijn gevaarlijk. De toenemende internationale spanningen tussen kernwapenstaten en de huidige modernisering van de kernwapenarsenalen vergroten enkel het gevaar van een bewuste of accidentele kernexplosie die desastreuze humanitaire gevolgen zou hebben

Ik dring erop aan dat België deelneemt aan de multilaterale onderhandelingen, net zoals ons buurland Nederland zal doen.

Ik kijk uit naar uw toelichting van de Belgische houding met betrekking tot komende onderhandelingen.

Met vriendelijke groeten,

Naam en mailadres

 

U ontvangt dan een bedanktbericht en de warme oproep om de mailactie verder bekend te maken binnen uw netwerk.  

Hier vint u de juiste link om het verder te delen via Facebook 

 

 

 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.