Image
action_bnp_paribas_brussels
Actieverslag: prikactie aan BNP Paribas Fortis in Brussel
Actieverslag
2 minuten

In het kader van een Internationale campagne i.s.m. ICAN en PAX werd in Brussel ook actie gevoerd tegen de enorme investeringen in kernwapenproducenten door BNP Paribas.

Deze ochtend kwam een nieuw rapport uit over de investeringen van banken actief in België in de 20 grootste kernwapenproducenten. Er zijn nog steeds banken actief in België die aanzienlijke bedragen investeren in kernwapens, goed voor een jaarlijks bedrag van meer dan 17 miljard dollar!

BNP Paribas steekt hier - met 9 miljard dollar aan investeringen - met kop en schouders boven uit.

Daarom brachten 30 activisten de bank in Brussel een bezoek en informeerden we werknemers, klanten en voorbijgangers over deze investeringen. Gewapend met een grote kernraket, banners, mensen verkleed om zich te beschermen tegen nucleaire stralingen en enkele mensen verkleed als bankiers deelden we klachtenformulieren uit die de mensen konden invullen en afgeven bij de bank in kwestie. De reactie van de mensen sprak boekdelen wanneer ze hoorden dat hun spaargeld wordt geïnvesteerd in kernwapens!

Deze actie maakte deel uit van een wereldwijde actiedag (Duitsland, de VS, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, ...) tegen de investeringen van BNP Paribas in kernwapens. Meer informatie over de andere acties vindt u hier!  

Wilt u het beleid van BNP Paribas helpen bijsturen? Stuur dan zelf een klacht naar BNP Paribas:

Klik hier om een klacht te sturen!

Meer informatie over investeringen van banken actief in België in kernwapens vindt u in ons rapport:“België, investeer niet in de bom!”.


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.