Op 27 maart bracht de Belgische coalitie tegen kernwapens bezoek aan alle meederheidspartijen van de Belgische regering. Bedoeling was om te achterhalen waarom de Belgische regering niet deelneemt aan de internationale onderhandelingen voor een kernwapenverbod die op dezelfde dag begonnen in New York.
Op 27 maart bracht de Belgische coalitie tegen kernwapens bezoek aan alle meederheidspartijen van de Belgische regering. Bedoeling was om te achterhalen waarom de Belgische regering niet deelneemt aan de internationale onderhandelingen voor een kernwapenverbod die op dezelfde dag begonnen. Aan de hand van deze onderhandelingen wil men een juridisch instrument creëren dat het bezit alsook de creatie en gebruik van kernwapens verbiedt.
België stuurde zijn kat naar deze onderhandelingen. Wat neerkomt op een boycot van deze hoopvolle onderhandelingen. De coalitie wilde meer uitleg waarom België deze onderhandelingen boycot. Vandaar hun bezoek aan de hoofdkwartieren van de meerderheidspartijen.
De coalitie bestond uit activisten die buiten aan de hoofdkwartieren actie voerden, met de slogan "Time To Go" van de internationale organisatie ICAN (international campaign to abolish nuclear weapons). Ze maakten ook gebruik van tikkende klokken om hun slogan kracht bij te zetten. Twee vertegenwoordigers van de coalitie gingen in gesprek met parlementairen van de meerderheidspartijen NV-A, CDenV en parlementaire medewerkers van Open-VLD.
Enkel MR, de partij van minister van buitenlandse zaken Reynders wou de activisten niet ontvangen om verdere toelichting te geven. De coalitie trok daarop spontaan naar het cabinet van Didier Reynders (minister van Buitenlandse zaken), maar ook hier kregen we geen gehoor.
De gesprekken verliepen constructief, doch de meningen blijven ver uiteen liggen. De rode draad doorheen de gesprekken was dat onze regering er duidelijk voor kiest om uit solidariteit met de NAVO de onderhandelingen te boycotten. Primeren militaire belangen hier boven internationaalrechtelijke verplichtingen?