Image
Steun Vrede vzw, partner van Nobelprijswinnaar ICAN
Steun Vrede vzw, partner van Nobelprijswinnaar ICAN
2 minuten

U hoorde wellicht het heugelijke nieuws begin oktober. De Nobelprijs voor de Vrede werd dit jaar toegekend aan ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) voor haar strijd tegen kernwapens! Fantastisch nieuws en een hart onder de riem voor alle mensen en organisaties die al jaren ijveren voor een kernwapenvrije wereld.

Vrede vzw is officieel partner van ICAN en we hebben de internationale campagne de voorbije jaren zeer actief ondersteund in België. We coördineren en beheren de website nonukes.be, we vormen het Nederlandstalige secretariaat van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens, we initieerden en organiseerden verschillende mailcampagnes aan het adres van onze regering om het VN-kernwapenverdrag te steunen, we trekken de campagne in België tegen de investeringen in kernwapens door onze banken, we organiseren de jaarlijkse herdenking van de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki in Gent, we onderhouden contacten met politici en proberen het onderwerp in de pers te houden. Eind september kregen we 102 steden en gemeenten onder onze oproep om het VN-kernwapenverbod te steunen tijdens onze jaarlijkse campagne op de Internationale Dag van de Vrede.

Wij willen de volgende jaren van de strijd tegen kernwapens een prioriteit maken. De Belgische regering moet het VN-kernwapenverbod ondertekenen. We willen dat de Amerikaanse kernwapens uit Kleine Brogel verwijderd worden, dat het onze banken verboden wordt om te investeren in kernwapens en dat er geen nieuwe gevechtsvliegtuigen aangekocht worden. Dit betekent uiteraard niet dat we al onze andere thema’s laten schieten.

Voor dit alles hebben we natuurlijk ook de nodige middelen nodig.

Steun ons en help ons werk te maken van een vredevollere wereld.

Steun ons met een online gift

Doe een gift via overschrijving

Giften van minimaal 40 euro op jaarbasis geven recht op een belastingvermindering. (Klik hier voor de voorwaarden)


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.