Ariel Sharon in Brussel ... nee, bedankt !
2 minuten

De initiatiefnemers van het Actieplatform Palestina, ondersteunen de oproep van L'Union des Progressistes Juifs de Belgique (UPJB), voor een vreedzame protestactie aan het Muntplein in Brussel dinsdag 5 juni om 18u. 

protestactie aan het Muntplein (Brussel) op 5 juni om 18u

Woensdag 6 juni zal Ariel Sharon ontvangen worden door premier Guy Verhofstadt, de minister van Buitenlandse Zaken, Louis Michel evenals door Kamervoorzitter Herman De Croo.

Het Actieplatform Palestina wil net als het UPJB, zijn onbegrip uiten over het feit dat onze hoogste politieke instanties bereid zijn om een regeringsleider uit te nodigen die niet heeft geaarzeld om twee racistische en xenofobe partijen op te nemen in zijn regering. Sharon zelf is verantwoordelijk voor heel wat zware mensenrechtenschendingen en het escaleren van het conflict met de Palestijnen. Zijn politiek van uitbreiding van de nederzettingen is onaanvaardbaar!

Het actieplatform Palestina ondertekent mee de persmededeling van de UPJB en schaart zich achter de ordewoorden voor de protestactie aan het Muntplein:

  1. Cordon Sanitair rond de regering Sharon
  2. Stop het staatsterrorisme
  3. Stop de bezetting en terugkeer van Tsahal (Israëlische leger) en de kolonisten achter de groene demarcatielijn.
  4. De oprichting van een Soevereine en leefbare Palestijnse staat naast Israël

Meer info: 09/233.46.88

 

Oproep van Actieplatform Palestina - initiatiefnemers: Broederlijk Delen, CODIP vzw (Centrum voor Ontwikkeling, Documentatie en Informatie Palestijnen), Fonds voor Ontwikkelingssamenwerking, Geneeskunde voor de Derde Wereld en AIB (Anti Imperialistische Bond), Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging - 11.11.11, Oxfam Wereldwinkels, Oxfam solidariteit, Vlaams Palestina Komitee, Vrede vzw

Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.