Image
Feestelijke receptie en livestream Nobelprijs voor de Vrede
Foto: Vrede vzw
Feestelijke receptie en livestream Nobelprijs voor de Vrede
Actieverslag
1 minuut

Op 6 oktober werd het heugelijke nieuws bekend gemaakt. Ican won de Nobelprijs voor de Vrede, een terechte overwinning voor het aandeel van Ican in het nieuw VN-kernwapenverbod. Ook in België zijn er een aantal organisaties lid van Ican waaronder Vrede vzw.

Op zondag 10 december vond de officiële uitreiking van Nobelprijs voor de Vrede plaats in Oslo. Beatrice Fihn directeur van Ican en Setsuko Thurlow Japanse hibakusha kregen de eer om de prijs in ontvangst te nemen.

Vermits een aantal organisaties waaronder Agir Pour La Paix, CNAPD, Pax Christi en Vrede vzw mee in de prijzen vielen konden we deze gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseerde de Belgische Coalitie tegen Kernwapens een feestelijke receptie met livestream van de Nobelprijs uitreiking. Een 75 tal mensen vierden dit onvergetelijk moment mee en hieven het glas op de toekenning van de Nobelprijs die ons weer een stapje dichter brengt bij nucleaire ontwapening.

Hieronder de foto’s van de receptie en livestream.

In deze link vind u de geschreven speech van het Nobelcomité. Deze link brengt u bij de ceremonie die live werd uitgezonden.


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.