Image
Hangt jouw vredesvlag al uit?
Hangt jouw vredesvlag al uit?
Artikel
1 minuut

Morgen is het zover: dan vieren we de Internationale dag van de Vrede. We roepen burgers, organisaties, steden en gemeenten op om de vredesvlag te laten wapperen. Deel de foto van je vredesvlag op sociale media met #vredesvlag of #drapeaudelapaix!

Dit jaar koppelen we de vlaggenactie aan het thema kernwapens omdat kernwapens opnieuw een centrale rol spelen in de internationale politiek. Zo maakte de Amerikaanse president Trump een einde aan de belangrijke nucleaire akkoorden met Rusland en Iran, werkt Noord-Korea verder aan de uitbouw van zijn kernwapenprogramma en werken alle negen kernwapenstaten ondertussen aan miljarden kostende moderniseringsprogramma's van hun nucleaire arsenalen.

Er is gelukkig ook een hoopvolle ontwikkeling. In 2017 vonden multilaterale onderhandelingen plaats in New York die resulteerden in een VN-verdrag dat kernwapens ondubbelzinnig verbiedt. Ondertussen tekenden 70 landen het verdrag en ook het ratificatieproces is opgestart. Van zodra 50 landen het VN-verdrag ratificeren, treedt het in werking.

België ondertekende dit verdrag nog niet. Daarom: Laat je stem horen en laat je vredesvlag wapperen!


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Campagne

21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag voor de Vrede. Vrede vzw roept al enkele jaren op om die dag zichtbaar te maken door de vredesvlag uit te hangen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.