Image
This one is for Gaza
Foto: Michel Vanhoorne
This one is for Gaza
Actieverslag
1 minuut

Donderdagavond kwamen meer dan 200 mensen samen aan het Centraal Station in Brussel, een initiatief van de organisatie Intal. Wij waren er ook bij, een kort verslag. 

De actie stond in de betekenis van de gebeurtenissen van 30 maart. Op de Dag van het Land demonstreerden duizende Palestijnen tegen de Israëlische bezetting, hierbij werden 18 Palestijnse demonstranten vermoord door het Israëlische leger en vielen er meer dan 1400 gewonden. De 18 doden werden herdacht met 18 knallen. Verzameld rond een grote Palestijnse vlag, werd er steun betuigd aan de Palestijnen en politieke verantwoordelijkheid gevraagd van Europa voor de situatie in de Gaza.  

‘Free free Palestine, boycot Israël’ werd er luid gescandeerd. De boodschap is duidelijk: “We komen samen en zullen blijven samenkomen, zolang de Israëlische bezetting standhoudt.”

Hiermee ook een warme oproep om op 17 april opnieuw samen te komen aan het Centraal Station, we tonen opnieuw onze solidariteit met het Palestijnse volk en vragen een einde van de bezetting en een vrijlating van de vele onschuldige gevangenen.

Meer informatie over de actie van 17 april vind je hier

Lees ook het opiniestuk van Ludo De Brabander, een reactie op de gebeurtenissen op 30 maart.

Foto's van Michel Vanhoorne. 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.