Image
Vredescafé #2: De Koerdische kwestie
Foto's: Vrede vzw
Vredescafé #2: De Koerdische kwestie
Actieverslag
1 minuut

Op 15 februari ging voor de tweede keer het vredescafé door in De Expeditie. Deze keer stond de Koerdische kwestie centraal.

Drie sprekers en ervaringsdeskundigen werden uitgenodigd om meer licht te schijnen op deze vrij onbekende kwestie. De sprekers en ervaringsdeskundige, bestonden uit Derwich Ferho voorzitter van het Koerdisch Instituut. Derwich Ferho gaf meer uitleg hoe de situatie was van de Koerden in Irak en Iran. Orhan Kiliç (activist) bracht zijn kennis mee over de Koerden in Turkije. Wat hun toekomst daar is en gaf meer klaarte over de PKK, en als laatste Kristel Cuvelier en Margot Cassiers. Kristel en Margot gaven ons meer uitleg over het autonome gebied Rojava ten noord-oosten van Syrië en de situatie van de Koerdische Syriërs.

Na de inleiding door Ludo De Brabander en de getuigenis van Derwich Ferho werden de deelnemers uitgenodigd aan ronde tafels om in dialoog te gaan met onze drie uitgenodigden.

Met zo’n 55 deelnemers en talrijke vruchtbare gesprekken tussen deelnemers en sprekers kunnen we spreken over een zeer geslaagde avond!

Een fotoverslag:

 

 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.