Image
Vredescafé #4: GAZA, 10 jaar blokkade
Vredescafé #4: GAZA, 10 jaar blokkade
Actieverslag
2 minuten

Op 22 november 2017 vond het vierde vredescafé plaats in De Expeditie. Deze maal ging het over Gaza, waar al 10 jaar een blokkade is.

In dit vredescafé startten we met een inleiding door Ludo De Brabander en stelde hij Anja Meulenbelt voor, een Nederlandse schrijfster en activiste. Vervolgens gingen we verder met een kort filmfragment van Stichting Kifaia . Zij maakten een videoverslag van hun reis naar Gaza, die eerder dit jaar plaatsvond.
Anja Meulenbelt (Stichting Kifaia, Nederland), Mahmoud Abu Rahma (al-Mezan, Gaza) en Noam Rabinovich (Gisha, Israël) waren de gastsprekers in ons internationaal panel. Zij beantwoordden de vragen van de moderator en kwamen zo elk aan de beurt om hun standpunten te verduidelijken.
Ter afwisseling zorgde Saba voor muzikale intermezzo’s. Saba bestaat uit Husam Tamary (oed) en Ehsan Yadollahi (tar). En om de kelen van de bezoekers te smeren konden ze tijdens de pauzes verfrissing halen.
Na de uiteenzetting van de panelleden kreeg het publiek de kans om vragen te stellen aan hen, zo ontstond er een korte dialoog.

De sfeer zat er goed in, er waren 90 bezoekers die allemaal konden genieten van een drankje en gratis Palestijnse hapjes.

Ter verdieping in het onderwerp: https://www.youtube.com/watch?v=TtmNa6waFsU

Organisaties die hier aan meehielpen zijn: Vrede vzw en Stichting Kifaia i.s.m. Eye on Palestine, GAPP, Intal, Masereelfonds Zuid, Menarg, Palestina Solidariteit en Victoria Deluxe.

Een fotoverslagje van de avond (foto's door Lieve):


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.