Image
ACTIEOPROEP! Eis van minister Reynders een kernwapenverbod!
foto Xanthe Hall
ACTIEOPROEP! Eis van minister Reynders een kernwapenverbod!
Artikel
2 minuten

1000 Belgen stuurden de voorbije week een mail aan minister Reynders om voor een kernwapenverbod te stemmen! Vandaag wellicht stemt de VN tijdens de Algemene Vergadering over onderhandelingen voor een internationaal kernwapenverbod. Zweden zal de resolutie steunen, wat doet België?

Doe mee! Stuur minister Reynders uw stemadvies hier.

 

Geachte minister Reynders,

Eind oktober stemmen de VN-lidstaten in New York over een resolutie die pleit voor de start van onderhandelingen over een internationaal kernwapenverbod in 2017.

Ik dring erop aan dat de Belgische vertegenwoordiging in New York voor deze resolutie stemt en dat België het proces van multilaterale onderhandelingen in 2017 voluit zal steunen.

Daarmee zou België zich aansluiten bij de grote groep van 127 landen die reeds de belofte maakten om werk te maken van de eliminatie van kernwapens.

Ik reken erop dat België dit hoopvolle nieuwe ontwapeningsproces niet hindert door tegen de resolutie te stemmen en eindelijk zijn verantwoordelijkheid neemt om deze massavernietigingswapens te elimineren!

Wetende dat België officieel een kernwapenvrije wereld nastreeft, kijk ik uit naar uw toelichting van de Belgische houding met betrekking tot komende onderhandelingen.

Met vriendelijke groeten,

 

Ga naar de campagnepagina van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens, stuur minister Reynders uw bericht en vraag uw vrienden en kennisen om hetzelfde te doen:

Facebook

Twitter

of mail deze link http://nonukes.be/action-alert-mail-reynders-envoyer-un-e-mail-a-reynders/ 

 


Iets fout of onduidelijk gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.