Image
Tot de Kern
Actieverslag: slotmoment 'Tot in de kern'
Actieverslag
1 minuut

Zaterdagvoormiddag 7 mei kwamen we samen aan de Universiteit van Antwerpen met Pax Christi, de Rotary Club, het Rode Kruis en de Vereniging voor de Verenigde Naties om het einde van ons educatief traject “Tot de Kern” te vieren.

We werden onthaald met een koffie waarna we luisterden naar Emma Groenen die de dag inleidde. Hierna sprak Tom Sauer over geopolitiek en Oekraïne, Nele Lauwers over de humanitaire impact van kernwapens en Nele Decock sloot het eerste deel af met een speech over de workshops in de scholen.

Hierna volgde er een korte pauze waarbij iedereen zijn benen even kon strekken vooralweer we terug in de zaal werden ontvangen voor het panelgesprek. Dit panelgesprek werd gemodereerd door Inge Vrancken en zij liet het woord aan Willy Claes, Jos Vanschoenwinckel, Merel Selleslach en Dirk Hoogenkamp waarbij ze in gesprek gingen over kernwapens in België en wat ons land te doen staat.

Na het panelgesprek konden we ons begeven naar de bar waar er een light lunch voorzien werd en een drankje. Hieronder vinden jullie de foto’s terug van deze leerrijke voormiddag.
 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Campagne

Nog steeds worden mens en planeet bedreigd door kernwapens. Ook in het Belgische Kleine Brogel liggen VS kernwapens die binnenkort vernieuwd worden. Hoog tijd om duidelijk te maken dat deze massavernietigingswapens hier (en elders) niet gewenst zijn.

Basisinfo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.