Image
In My Name
Een burgerwet voor een humaan regularisatiebeleid
Opinie
2 minuten

Vrede vzw steunt In My Name!

In België leven en werken nog altijd ongeveer 150.000 ongedocumenteerde burgers in precaire omstandigheden. Zij zijn kwetsbaar voor uitbuiting, genieten geen sociale bescherming en worden stelselmatig gecriminaliseerd.

Er is blijkbaar #plekvrij in ons land, maar waarom niet voor hen die hier al zijn? (Opiniestuk van Mo hierover.)

Het is hoog tijd voor een rechtvaardig en humaan regularisatiebeleid. Vrede vzw steunt daarom het burgerwetsvoorstel van In My Name. Doe jij mee?

Na de WeAreBelgiumToo-campagne, zestig dagen hongerstaking, meerdere bezettingen en jarenlang actievoeren is eindelijk het moment gekomen waarop we de wet kunnen veranderen! Als we 25.000 handtekeningen verzamelen voor 17 mei, komt het voorstel automatisch op tafel bij het Federale Parlement. Meer info over het voorstel vind je hier

Steun heldere, eerlijke en permanente regularisatiecriteria, teken het wetsvoorstel hier.

Andere mensen uitnodigen om het voorstel te tekenen is heel simpel! 

  1. Print dit formulier en verzamel de handtekeningen van al je familie, vrienden, collega’s, kameraden, mensen op straat, op evenementen of manifestaties!
  2. Stuur een scan naar contact@inmyname.be 

De In My Name-campagne is een initiatief van een brede coalitie van collectieven van ongedocumenteerde medeburgers (USPR, Zone Neutre, Coördination sans-papiers e.a.) en wordt ondersteund door organisaties uit verschillende hoeken van de samenleving. Van de cultuursector, tot de klimaatbeweging, het onderwijs tot de sociale sector, van vakbonden tot campussen en academia; samen staan we achter dit voorstel, voor een menswaardig bestaan voor iedereen in België.

Meer info vind je op de website en op Facebook, of in deze video


 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.