Image
Het vuur dooft niet!
Het vuur dooft niet!
Actieverslag
2 minuten

Donderdag 21 februari eisten meer dan 16500 leerlingen en studenten terug de straten op van Gent (3000), Genk (4100) en Brussel (7500) met een duidelijke boodschap, er moet een effectief een rechtvaardig klimaatbeleid komen!

Het vuur lijkt na zeven weken nog steeds niet gedoofd, want ook deze dag betoogde de jeugd vurig en met super creatieve zelfgemaakte protestbordjes roepend: “on est plus chaud que le climat!” en andere opzwepende leuzen. Ook de Zweedse initiatiefneemster Greta Thunberg reisde special naar Brussel af om mee te lopen in de betoging.

Ondertussen spreiden de protesten zich verder uit naar het buitenland. Ook in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Zweden en andere landen komen jongeren op straat om hun toekomst veilig te stellen. De politieke wereld kan dit signaal niet negeren!

Vrede vzw steunt de jongeren en hun eisen.

Om verdere opwarming van de aarde te vermijden en aanpassingsmaatregelen te treffen om met de gevolgen van de klimaatsverandering om te kunnen gaan zal er flink mogen geïnvesteerd worden. Maar je hoort nu alweer de rechtse partijen in koor roepen dat daar geen geld voor zal te vinden zijn.

Wij stellen voor om het geld uit de defensiebudgetten te halen, wereldwijd spenderen we jaarlijks bijna 1800 miljard dollar aan wapentuig en legers. De NAVO legt ons zelfs op om 2% van ons BNP te spenderen aan defensieuitgaven! Wordt het geen tijd om die 2% te investeren in constructieve en groene maatregelen die onze kinderen nog een toekomst geven?

Ook onze Belgische regering investeert de volgende jaren miljarden euro's in de aankoop van nieuw materieel, zoals gevechtsvliegtuigen om bommen te droppen in vreemde landen. Dat geld moet gebruikt worden om échte veiligheidsproblemen aan te pakken zoals de klimaatsverandering. Politiek is keuzes maken!


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.