Internationale jongeren bijeenkomst: Cultuur van Vrede
Beels: Rencontre internationale et Europeenne de Jeunes pour la culture de paix
Internationale jongeren bijeenkomst: Cultuur van Vrede
Artikel
2 minuten

Nog geen plannen deze zomer? De Franse mouvement de la paix (de tegenhanger van Vrede) weet misschien wel wat doen. Zij organiseren tussen 8 en 15 juli een jongerenkamp rond het thema “De Cultuur van de Vrede”. Tientallen jongeren uit Frankrijk, Kroatië, Spanje, Duitsland, het VK en België komen samen in een tentenkamp aan de oevers van de Loire om, via allerlei workshops en discussiegroepen, uiteindelijk tot een visietekst te komen over een cultuur van de vrede in de E.U.

Vrede kan financieel tussenkomen in de onkosten van vijf jongeren die vanuit België willen vertrekken naar deze bijeenkomst. Kijk snel verder voor meer informatie.

Een uitgebreide reeks thema’s komen aan bod. Zo zijn er conferenties over het Europees verdrag voor de rechten van de mens; het Israëlisch-Palestijns conflict, Gender (on)gelijkheid, de Millenniumdoelstellingen, de impact van militaire activiteit op het milieu, en nog veel meer.Daarnaast staan een training in geweldloze actie en een sit-in op een nabijgelegen opslagplaats voor kernkoppen op het programma. Ook wordt een alternatieve viering van le quatorze juillet (de Franse Nationale Feestdag) georganiseerd. Bovendien hopen de organisatoren nog enkele grote Europese sprekers te strikken.

Het merendeel van het programma is in het Frans, simultaanvertaling naar het Engels wordt voorzien. Deelnamekost voor de acht dagen bedraagt 400 euro per persoon. MAAR… Vrede kan vijf jongeren steunen in hun deelname aan de conferentie. Voor die vijf jongeren kost de deelname 200 euro, de rest wordt bijgepast. In ruil leren we achteraf graag uit jouw ervaringen, door middel van een verslag over het kamp of één van de conferenties of activiteiten.

De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je zo snel mogelijk in! Meer info en het volledige programma vind je via de onderstaande linken. Voor meer info over deelname en inschrijvingen via vzw Vrede kan je terecht op lene@vrede.be

Programma (engels)

Flyer

Website

 

Thema
Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.