Image
OPSTELWEDSTRIJD: Nalatenschap en ideeëngoed van Allende
OPSTELWEDSTRIJD: Nalatenschap en ideeëngoed van Allende
Persbericht
1 minuut

Schrijf mee!

Om de 40ste verjaardag van de brutale dood van de Chileense President Salvador Allende te herdenken, richt het Allendecomité 40 zich tot alle jongeren van 16 tot 30 jaar om deel te nemen aan een opstelwedstrijd waarin zij hun visie kunnen formuleren op de manier van werken en het beleid van Allende voor de staatsgreep van 11 september 1973.

Het gaat dus niet om de evocatie van een nostalgische stemming om en rond een groot President maar wel om het schetsen van een beeld van de nalatenschap, ideeënrijkdom en betekenis van Allende voor jongeren van vandaag.

Zet u meteen aan het schrijven, documenteer u desnoods wanneer u niet helemaal op de hoogte bent van de levensloop en vooral de inzet en de strijd die Allende heeft gevoerd.

Vanaf nu kunt u uw kopij (maximum 8.000 tekens, 2 getypte bladzijden) opsturen, uiterlijk tegen 31 juli) naar het Allendecomité 40 op onderstaand adres. Een jury zal de inzendingen beoordelen. Laureaat van de beste bijdrage zal de mogelijkheid worden geboden om naar Chili te reizen en er contact te nemen met personaliteiten die de herinnering aan Allende levend houden.

Ten slotte zullen wij u graag op de hoogte houden van nog andere activiteiten die in het kader van deze 40ste verjaardag georganiseerd zullen worden.

 

Het Allendecomité 40

Oude Molenstraat 251

1180 Brussel-België


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.