Image
Persbericht: Internationale fietsactie tegen kernwapens
Beeld: Vrede vzw
Persbericht: Internationale fietsactie tegen kernwapens
Persbericht
2 minuten

Om het thema kernwapens hoog te houden op de internationale politieke agenda, slaan vredesbewegingen in België, Duitsland en Nederland de handen in elkaar. Een internationale groep vredesactivisten fietst van Stuttgart (Duitsland) via Vonkel (Nederland) en Kleine brogel (België) naar het NAVO-hoofdkwartier in Brussel.

Met deze tocht, die halt houdt bij de Duitse, Nederlandse en Belgische opslagplaatsen van kernwapens, vragen de deelnemers concrete inspanningen van onze politici voor een kernwapenvrije wereld. We eisen het vertrek van de tactische nucleaire wapens uit Europa en ijveren voor een wereldwijd verbod op en de ontmanteling van kernwapens.

Op 2 juni om 14u geven we het startschot voor de Fietsgordel rond de militaire basis Kleine Brogel.

Er wordt op verschillende plaatsen halt gehouden met een woordje uitleg van de vredesbewegingen. Om 16u komen de fietsers aan de Spotters Corner waar de luchtmachtbasis tot een Natuurpark wordt ingehuldigd. Woord en uitleg wordt gegeven door Eerste Schepen (Peer is lid van het internationaal netwerk Mayors for Peace: Burgemeesters voor Vrede) Lutgarde Ceyssens. Parlementslid Dirk Van Der Maelen zal als voorzitter van het internationaal netwerk van parlementairen voor nucleaire ontwapening het publiek te woord staan.

Zondag 3 juni verlaten de fietsers het Limburgse groen om in Boortmeerbeek te gaan slapen. De volgende ochtend, maandag 4 juni, wordt voor dag en dauw naar Brussel vertrokken. Om 10u15 wordt de karavaan op zijn eindpunt opgewacht aan het NAVO-hoofdkwartier te Evere. Een medewerker van Secretaris-Generaal Rasmussen zal ons even te woord staan. Om 10u30 gaat een delegatie van de vredesactivisten naar binnen voor een gesprek met de NAVO-vertegenwoordigers van België, Duitsland en Nederland.

verslag in de pers:

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DMF20120602_064

 

Contact

Lobke Van Belle

0477/18 56 65

Alle informatie en parcours: www.vrede.be/kernwapens 

Een organisatie van Vrede vzw en Pax Christi Vlaanderen


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.