Image
vluchtelingen

Foto: Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Petitie: Geen mensen op straat!
Opinie
1 minuut

De opvang zit vol. Het aantal mensen dat zich kan aanmelden, is beperkt. Wie zich niet kan aanmelden, krijgt geen opvang. Maar ook voor wie zich aanmeldt, is opvang niet gegarandeerd. Resultaat: mensen blijven buiten en moeten de nachten op straat doorbrengen.

Al meer dan 1 maand slapen mensen die asiel willen aanvragen in ons land op straat. Al meer dan 1 maand biedt staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi, geen enkele oplossing. Geen noodopvang. Geen perspectief.  

"Hoelang zal dit nog duren?"  

Met deze actie willen we deze wantoestand aankaarten. Wij roepen de staatssecretaris op om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Het is niet aan middenveldorganisaties noch aan burgers om deze crisis op te vangen!

WIJ VRAGEN DE REGERING
1. voorzie dringend noodopvang zodat niemand meer op straat moet slapen.
2. garandeer dat elke persoon een aanvraag tot internationale bescherming kan indienen
maak werk van een flexibeler opvangsysteem met focus op kleinschalige initiatieven zodat gelijkaardige crisissen nooit meer moeten gebeuren.

Ondersteun jij mee deze actie? Teken dan de petitie van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Roep de regering mee op om er voor te zorgen dat mensen NIET op straat moeten slapen!   

#GeenMensenOpStraat


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.