Image
boots

Shutterstock.com

Petitie: Stop de oorlog!
Artikel
1 minuut

De tijd is gekomen om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. Een coalitie van tientallen organisaties voor vrede en rechtvaardigheid verzamelt handtekeningen voor een verklaring aan de presidenten Biden, Zelensky en Poetin. De verklaring vermijdt bewust verdeeldheid zaaiende verwijzingen naar schuldigen en roept eenvoudigweg op tot het stopzetten van het moorden door middel van een staakt-het-vuren en onderhandelingen.

De oorlog in Oekraïne heeft al tienduizenden Oekraïense en Russische levens geëist en heeft miljoenen mensen ontheemd. Land, lucht en water worden vervuild en de klimaatcrisis is verergerd.

Hoe langer de oorlog duurt, hoe groter het gevaar op een escalatie die kan leiden tot een bredere oorlog, milieuvernietiging en nucleaire verwoesting.

Daarnaast leidt de oorlog miljarden dollars af die in dringende menselijke behoeften zouden kunnen worden gestoken.

Zowel Rusland als Oekraïne kunnen geen totale militaire overwinning behalen. Het is tijd om de oproepen van paus Franciscus, secretaris-generaal van de Verenigde Naties Guterres, president Lula de Silva van Brazilië, Erdoğan van Turkije, Xi van China en anderen tot een staakt-het-vuren en een onderhandeld einde van deze rampzalige oorlog te steunen.

Stop het moorden, stem in met een staakt-het-vuren en begin onderhandelingen!

Help alstublieft de druk op te bouwen om de oorlog te beëindigen door nu te tekenen.


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.