Image
Stop de oorlog!
Stop de oorlog!
Persbericht
2 minuten

Het vredesplatform met 120 organisaties zal vanavond (9 oktober) om 17u opnieuw actie voeren voor de Amerikaanse ambassade in Brussel (in de buurt van metro Wetstraat).

Het vredesplatform met 120 organisaties zal vanavond (9 oktober) om 17u opnieuw actie voeren voor de Amerikaanse ambassade in Brussel (in de buurt van metro Wetstraat). De organisaties herhalen hun oproep aan onze regering om haar 'onvoorwaardelijke' steun aan de militaire campagne tegen het Afghaanse regime stop te zetten. Volgens de laatste berichten zijn de eerste burgerslachtoffers gevallen en dreigt een gevaarlijke escalatie van geweld in verschillende moslimlanden. Nog meer vluchtelingen kan het land niet meer dragen. Er kondigt zich een humanitaire catastrofe aan.

We waarschuwen nogmaals dat de huidige aanpak niet alleen absoluut onproductief is, maar alleen nog meer geweld met zich meebrengt. Extremistische groepen (religieus of ter rechter zijde) zullen de huidige militaire campagne misbruiken om hun boodschappen van haat en geweld verder ingang te doen vinden.

Het vredesplatform vraagt onze politici om de weg van de diplomatie en die van de rechtstaat te bewandelen. De criminele daders moeten gestraft worden. In dat verband moet het internationaal (onafhankelijk!) strafhof vandaag nog op de agenda, dringend geratificeerd worden en zo vlug mogelijk opgezet. Dat is de juiste plaats voor de criminele daders van 11 september. Het is in elk geval weinig waarschijnlijk dat de huidige aanpak tot resultaat zal hebben dat de verantwoordelijken gestraft zullen worden.

Tenslotte is het onaanvaardbaar dat de Amerikaanse regering in de komende dagen van plan is om de acties uit te breiden naar andere organisaties en landen. We roepen de Amerikaanse en Europese burgers op om hun regeringen op vreedzame wijze verder onder druk te zetten zodat deze afstappen van de huidige gevaarlijke militaire aanpak.

namens het vredesplatform
Ludo De Brabander


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.