Image
Syrië heeft geen bommen nodig, maar vrede!
Foto's: Vrede vzw & intal
Syrië heeft geen bommen nodig, maar vrede!
Actieverslag
2 minuten

Meer dan 100 manifestanten gaven gehoor aan de oproep van Vrede vzw en intal om deel te nemen aan een protesactie aan de VS-ambassade.

Ze uitten hun protest tegen de oorlogspolitiek van de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk die zaterdag 14 april tientallen raketten lanceerden op Syrische doelwitten. Deze militaire operatie is om verschillende redenen zorgwekkend! Ze komt er zonder het onderzoek van de Organisatie voor een Verbod op Chemische Wapens (OPCW) af te wachten. Het gaat om een oorlogsdaad in strijd met het internationaal recht die olie op het vuur gooit en een open confrontatie tussen kernmachten gevaarlijk dichterbij brengt. De grootmachten zijn in Syrië helemaal niet begaan met het lot van de Syrische bevolking, maar er vooral op uit hun geostrategische belangen veilig te stellen. Hun verontwaardiging over de vermeende gifgasaanval is bovendien hypocriet. Hun gevechtsvliegtuigen maakten al duizenden burgerslachtoffers in Syrië en in Irak.

Syrië heeft geen nieuwe bommen nodig, wel een politieke oplossing. Daar is nog altijd op geen ernstige manier werk van gemaakt.

De manifestanten eisten dat België deze illegale aanval veroordeelt ipv er begrip voor op te brengen. Onze regering moet alle mogelijke inspanningen leveren die bijdragen aan een diplomatieke en onderhandelde oplossing van het conflict en de slachtoffers van het oorlogsgeweld opvangen en steunen.

Stop de militaire inmenging. Stop de bommen! Vrede voor Syrië!

Lees ook het opiniestuk van Vrede vzw in De Morgen


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.