Image
Vredescafé #5: De bezetting van de Westelijke Sahara
Vredescafé #5: De bezetting van de Westelijke Sahara
Actieverslag
2 minuten

Op 1 maart hebben we de maand goed ingezet met ondertussen al het vijfde vredescafé. Het was één van de vele interessante activiteiten binnen Belmundo die donderdagavond op het programma stonden. De mensen die de koude trotseerden kwamen samen in de foyer van de Expeditie.

Het thema van de avond was de bezetting van de Westelijke Sahara. Voor velen onder ons een nieuw thema, dus nieuwsgierig hingen bezoekers aan de lippen van ons internationaal panel. Onder leiding van Ludo leerden we de drie sprekers kennen. We begonnen met een historisch overzicht over de problematiek gebracht door Hilt Teuwen, lid van het Belgisch Comité voor de steun aan de Sahraoui.  Daarna volgde een visie van binnenuit het conflict. Saleh Sid Mustafa gaf ons een beter beeld over wat het conflict betekent voor de mensen in de vluchtelingenkampen en daarbuiten. Hij zelf is een vertegenwoordiger van het Polisario Front, een onafhankelijkheidsbeweging voor de Westelijke Sahara. Onze laatste spreekster was Paloma Lopez Bermejo, Spaans Europees Parlementslid, die dieper inging op de rol en visie van Europa binnen het conflict.

Na een korte pauze en met een drankje in de hand, zetten we het debat verder aan de ronde tafels. In kleine groepen gingen we in gesprek met aan de ene tafel Hilt Teuwen en Saleh Sid Mustafa en aan de andere tafel Paloma Lopez Bermejo. Wat volgde was een boeiend gesprek waar iedereen nog zijn vragen kwijt kon.

Opnieuw een geslaagde editie van het vredescafé !

Nog enkele sfeerbeelden:

 

 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Lees meer

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.