Image
Fotoverslag 'Time to Go' -manifestatie
Beeld: Time to go
Fotoverslag 'Time to Go' -manifestatie
Actieverslag
1 minuut

Op zondag 20 oktober 2013 gaven goed 1.500 mensen gehoor aan de oproep van Time to Go om te manifesteren tegen de aanwezigheid van kernwapens op Belgisch grondgebied.

De campagne, die uitgaat uit van de Belgische vredesbeweging, krijgt de steun van heel wat personaliteiten, organisaties en politieke partijen. De kleurrijke manifestatie met speeches, getuigenissen, animatie en muziek, vond niet toevallig plaats 30 jaar na de grote antirakettenbetoging van oktober 1983. De Amerikaanse kernbommen in Kleine Brogel zitten weer volop in de actualiteit nu gebleken is dat ze zullen worden gemoderniseerd en dat de Belgische F-16 vliegtuigen die ze moeten transporteren zullen moeten vervangen worden. Het gaat om vele tientallen miljoenen belastinggeld dat we liever naar dringende sociale en milieu-investeringen willen zien gaan. 

Het eerste resultaat van de manifestatie is alvast dat de Sp.a heeft aangekondigd om nog tijdens deze legislatuur een wetsvoorstel in te dienen om de kernwapens uit België te laten verwijderen.

 

 

 

 

 
















Hierna een foto-reportage

 

 

 

 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.