Image
Actie Brussel
Actie aan Buitenlandse Zaken - SVM
Fotoverslag van de solidariteitsacties voor Palestina
Actieverslag
2 minuten

Woensdag 12 mei voerden we mee actie aan het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel. We kwamen samen om solidariteit te betuigen met de Palestijnse bevolking en te eisen dat militaire acties tegen burgers stopgezet worden. We vragen aan de Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, om maatregelen te nemen en een einde te stellen aan de Israëlische straffeloosheid.

Ook het weekend erna kwamen duizenden mensen op straat in Brussel ter gelegenheid van de 73e verjaardag van de Nakba en in opstand tegen het huidige geweld. Op zondag kwamen er honderden mensen samen op de Korenmarkt in Gent. 

Woensdag voerden we in Gent actie met het burgerinitiatief 'Een hart voor Palestina'. We formuleerden een reeks van eisen aan de stad en hadden een onderhoud daarover met schepen Tine Heyse. We vroegen o.m. dat de stad zich duidelijk uitspreekt in solidariteit met Palestina, dat ze de vraag naar sancties voor Israël ondersteunen en humanitaire steun voorzien aan de bevolking in Gaza. En actie loont! De stad Gent maakte vrijdag bekend dat ze 10.000 euro vrijmaken voor humanitaire steun aan de slachtoffers van het geweld tussen Israël en Palestina.

Zaterdag kwamen we opnieuw samen in het Zuidpark in Gent om ook na het staakt-het-vuren te ijveren voor sancties voor Israël.

Free free Palestine! 

Hou onze kalender en sociale media zeker in de gaten voor komende acties. Alle artikels die zijn verschenen over dit onderwerp vind je hier terug.

Bekijk hier het fotoverslag:


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Campagne

BDS

De Boycot, Desinvestering & Sancties-beweging (BDS) wil een einde brengen aan de internationale steun voor de Israëlische onderdrukking van de Palestijnen. Vrede vzw ondersteunt de BDS-beweging in België. 

Basisinfo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.