Image
Kerstbestand
Fotoverslag: wereldwijd kerstbestand!
Actieverslag
2 minuten

Op 23 december stonden we op de Kalandeberg in Gent om op te roepen tot een wereldwijd kerstbestand.

Terwijl iedereen druk bezig is met het inkopen doen voor kerstmis, zijn er wereldwijd meer dan 40 oorlogen aan de gang. Buiten Oekraïne is er helaas niet veel aandacht voor andere gewapende conflicten en het leed dat daarbij komt kijken. Denk maar aan Oost-Congo, Palestina, Jemen, Haïti, Mali, Myanmar, enzovoort.

We deelden tijdens onze actie in Gent vredespostkaarten uit aan voorbijgangers met daarop telkens een citaat over een 'vergeten' oorlog. Op die manier hopen we het bewustzijn rond deze conflicten te verhogen. Mensen konden hun kaartje mee naar huis nemen of het achterlaten in onze rode postbus, waarvan de inhoud opgestuurd wordt naar premier De Croo.

Die liet zich enige tijd geleden zelf behoorlijk oorlogszuchtig uit over Oekraïne: "We zullen hem [Zelensky] duidelijk maken dat de oorlog enkel op het slagveld beslecht kan worden," aldus De Croo. We hopen met onze actie een krachtig signaal te geven voor vredesonderhandelingen in plaats van het verder opdrijven van conflict en het financieren van geweld.

Onze actie werd ondersteund door de Rode Rebellen en ingekleed met muziek en licht, wat voor een pakkend en mooi anti-oorlogsbeeld zorgde in de straat.

Bekijk de foto's van de actie hieronder!


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.