Image
DefensiebudgetActie
Geen extra miljarden voor wapens!
Actieverslag
1 minuut

Met een honderdtal betogers kwamen we afgelopen dinsdag samen op het Albertinaplein in Brussel om actie te voeren tegen de militariseringslogica van de NAVO en de verhoging van het Belgisch defensiebudget.

Momenteel komen de NAVO-staten samen in Madrid om zich te buigen over een nieuw Strategisch Concept. Onze premier kondigde naar aanleiding van deze top aan dat het Belgisch defensiebudget tegen 2035 opgetrokken zal worden tot 2% van het Bruto Binnenlands Product (BBP) - een norm die opgelegd wordt door de NAVO . Dit betekent dat er bovenop de al eerder besliste verhogingen, een extra som van ongeveer 5 miljard euro bij het defensiebudget komt!

Vorige maandag kwamen er nog 80.000 mensen op straat tijdens de vakbondsbetoging. Ze vragen dringende maatregelen voor meer koopkracht. De afgelopen maanden hoorden we ook noodkreten uit verschillende sectoren: het lerarentekort in het onderwijs, onderbezetting bij het openbaar vervoer, … Er is blijkbaar geen geld om te investeren in sociaal-econmische maatregelen, het klimaat of de zorg, maar wel voor oorlog en de militaire industrie.

Hiervoor komen wij op straat en zullen we op straat blijven komen!

Bekijk hier enkele beelden van de actie:


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Campagne

De NAVO vormt een voortdurende motor voor militarisering. De wereld heeft echter nood aan niet-militaire oplossingen en een versterking van competente internationale platforms voor conflictoplossing, gemeenschappelijke veiligheid en duurzame ontwikkeling.

Basisinfo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.