Image
banner gent
Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk
Actieverslag
1 minuut

Op de Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk hebben we in De Expeditie aandacht besteed aan de duizenden slachtoffers in Gaza, samen met de andere organisaties die ook in het gebouw gevestigd zijn.

Tijdens een creatieve bijeenkomst zijn diverse initiatieven ontplooid om informatie te delen over de situatie en ruimte te bieden voor creativiteit die zowel troost en steun biedt als een duidelijk signaal afgeeft. Deelnemers konden in gesprek gaan, maar ook hun creatieve geest de vrije loop laten om protestborden te maken.

Een ander initiatief omvatte het voorlezen van de Gaza Monologen, een theatertekst uit 2010 bestaande uit 31 getuigenissen van kinderen en jongeren die de oorlog in Gaza in 2008/2009 hebben meegemaakt. Daarnaast werden aangrijpende getuigenissen gedeeld door Palestijnse mensen afkomstig uit Gaza.

Die lieten niemand onberoerd.

Dank namens alle organisaties voor jullie aanwezigheid. We hopen jullie snel weer te zien bij de volgende actie. Blijf op de hoogte via onze sociale media en de kalender op onze website de komende dagen, want er staan enkele grootschalige solidariteitsacties voor Palestina op het programma. 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.

Basisinfo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.