Image
Oorlog in Oost-Oekraïne

Oorlog in Oost-Oekraïne (foto: ministerie van Defensie Oekraïne)

Vrede vzw veroordeelt de Russische militaire agressie tegen Oekraïne!
Persbericht
1 minuut

Vrede vzw veroordeelt de Russische militaire agressie tegen Oekraïne. Er is geen enkele rechtvaardiging voor oorlog.

De bombardementen moeten onmiddellijk stoppen. Wat nodig is, is een alomvattend staakt-het-vuren, de terugtrekking van alle troepen en een terugkeer naar de onderhandelingstafel.

Westerse politieke reacties moeten gericht zijn op de-escalatie, het hervatten van de besprekingen, en het vermijden van verdere haat en confrontatie. Sancties die de burgerbevolking treffen, wijzen we af.

Op lange termijn moet er eindelijk werk gemaakt worden van een gemeenschappelijk veiligheidsbeleid op basis van de principes van de Slotakte van Helsinki. Er bestaat geen veiligheidspolitiek die ten koste gaat van de tegenpartij en gebaseerd is op militarisme en confrontatie, vandaar dat we ons blijven verzetten tegen de uitbreiding van de NAVO.

Vrede vzw waarschuwt dat een nog verdere escalatie van de oorlog en het opdrijven van de wederzijdse spanningen tussen kernwapenmachten gevaarlijke consequenties kan hebben.

Europa kan zich geen nieuwe oorlog veroorloven. Op lange termijn heeft Europa nood aan ontwapening en demilitarisering.

De internationale vredesbeweging moet de krachten bundelen om zich te verzetten tegen elke oorlogspolitiek in solidariteit met de vredeskrachten in Oekraïne en Rusland.

Er is geen alternatief voor dialoog en samenwerking. Zeker nu niet!!


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Basisinfo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.