Image
Wake tegen de oorlog in Oekraïne

Stefan van Parijs

Wake tegen de oorlog in Oekraïne
Actieverslag
2 minuten

Vandaag kwamen we met een 500-tal mensen samen op het plein voor de hoofdingang van Brussel-Centraal. De oproep tot actie ging uit van de brede Belgische vredesbeweging. De kreet was luid en duidelijk: Stop de oorlog in Oekraïne!

Onder begeleiding van de slagwerkgroep Les Fourmis werden er vredesvlaggen in de lucht gestoken om de roep om vrede kracht bij te zetten.

Wij vragen aan België om mee te werken aan een vredevolle oplossing en dat betekent diplomatie gericht op de-escalatie. Ons land moet hiervoor alle mogelijke stappen ondernemen en aansturen op een multilaterale constructieve dialoog.

Tijdens de actie vandaag lichtten verschillende sprekers van de ondertekenende organisaties onze eisen verder toe. Er volgde een minuut stilte om onze solidariteit te betuigen met de slachtoffers van deze oorlog, waarna een Oekraïense vrouw het woord nam om te getuigen over de situatie in haar land.

Ook jullie thuis kunnen onze oproep versterken door de vredesvlag uit ramen, deuren en balkons te hangen. Geen vlag in huis, druk er eentje af voor achter het venster. (zie pdf onderaan)

Hou zeker de kalender of onze Facebookpagina in de gaten voor mogelijke komende acties.

Enkele beelden van de actie (©Stefaan van Parijs, Jean Marie Versijp en Vrede vzw):


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.