Image
Foto actie Kleine-Brogel
Foto's: Vrede vzw
Foto actie Kleine-Brogel
Actieverslag
1 minuut

Op 23 maart brachten activisten van verschillende vredesbewegingen een bezoek aan de militaire luchthaven van Kleine-Brogel. Ze maakten foto's voor de ingang in het kader van de internationale campagne tegen nucleaire wapensde start van de VN-onderhandelingen inzake een kernwapenverbod.

Op donderdag 23 maart brachten activisten van verschillende Belgische vredesbewegingen een bezoek aan het militair domein van Kleine-Brogel. De activisten namen foto’s in het kader van de internationale campagne van ICAN.  
ICAN riep op om foto’s te nemen op alle Europese militaire basissen waar er Amerikaanse kernwapens liggen: in België, Nederland, Duitsladn en Italië. Het is een publiek geheim dat er 10 tot 20 Amerikaanse kernwapens van het type B-61 liggen in Kleine Brogel. De foto’s zullen worden gepost op maandag 27 maart via verschillende mediakanalen. Op deze manier wil ICAN meer aandacht vragen voor de internationale onderhandelingen over een wereldwijd kernwapenverbod die van start gaan op 27 maart.  

België boycot deze onderhandelingen door te weigeren om deel te nemen. Uit uw verontwaardiging en stuur een mail naar onze regering via deze link

 

 


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Thema
Land

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.