Image
Boek Gaza
Het geweld in Gaza
Podcast
1 minuut

Interview met Ludo De Brabander voor EPO, uitgever van het boek 'Gaza. Een geschiedenis van kolonisatie' (geschreven met Soetkin Van Muylem). 

Deze EPO-aflevering werd opgenomen in maart 2024 wat mogelijk maakt dat sommige uitspraken gedateerd zijn. 

Zolang de wereld bestaat is er nog nooit een gevolg geweest dat geen oorzaak had. We noemen iets ‘een gevolg’ omdat het erna komt. Met de duizenden doden in en de systematische uithongering, onderwerping en vernietiging van Gaza laait ook de strijd over oorzaak en gevolg van het geweld in Palestina weer op. In deze nieuwe aflevering van 'De Podcast van EPO' gaan Tjhoi Ng Sauw en vredesactivist Ludo de Brabander in gesprek over het nieuwe boek 'GAZA', de huidige toestand van Palestina, de Palestijnse geschiedenis en Ludo's ervaringen in Palestina dat hij meermaals bezocht in het verleden.

Beluister de podcast via spotify


Iets fouts of onduidelijks gezien op deze pagina? Laat het ons weten!

Campagne

In de huidige context van escalerend geweld in Israël/Palestina verenigen we ons in solidariteit met het Palestijnse volk. We eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren en een rechtvaardige vrede in de regio. Door middel van deze campagnepagina willen we bewustzijn creëren, steun vergaren en actie ondernemen met dit doel voor ogen.

Basisinfo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze digitale nieuwsbrief.